Foto

Foto’s & (ansicht)kaarten zijn er in vele verschillende soorten en maten, uiteraard zowel in zwart/wit als kleur.

Al in 1816 maakte Joseph Nicéphore Niépce foto’s door een plaat met lichtgevoelig materiaal in een camera obscura bloot te stellen aan licht. We kunnen dus gerust spreken van een zeer rijke historie.

Hoogstwaarschijnlijk heeft u ook de beschikking over een behoorlijke verzameling foto’s en (ansicht)kaarten van memorabele vakanties, verjaardagen, feestjes en andere mooie familie momenten…..Heel veel dierbare herinneringen of unieke momenten uit uw eigen familie geschiedenis die waarschijnlijk nooit meer bekeken worden. En dat is eeuwig zonde!

Voor veel mensen is het dan ook een bekend fenomeen…(verhuis)dozen of tassen vol met foto’s en kaarten in de kelder, op zolder of simpelweg in een kast.

In de loop der jaren is er waarschijnlijk een behoorlijke verzameling ontstaan.

Uitdaging/problemen omtrent uw collectie

Met welke uitdagingen en problemen kunt u geconfronteerd worden?

  • De foto’s  worden wellicht al tijden van generatie op generatie overgedragen, maar ze zijn nog nooit op een technisch optimale wijze gedigitaliseerd;
  • Ze zijn vaak onderhevig aan kwaliteitsverlies door verschillende invloeden zoals temperatuur, vocht & stof waar ze tijdens de opslag aan zijn blootgesteld. Uiteindelijk kunnen ze zelfs verloren gaan!
  • Het met meerdere mensen bekijken van foto’s is lastig en kan zelfs beschadigingen tot gevolg hebben;  
  • Uw foto collectie is inmiddels zo groot geworden dat u hier graag structuur in zou willen aanbrengen.

Oplossing via Fotoscanning.nl

Door uw foto’s en (ansicht)kaarten te laten digitaliseren creëert u direct een veilige back-up van deze dierbare herinneringen. Tevens kunt u ze als digitale afbeeldingen, via de mail of social media, eenvoudig delen met familie, vrienden en/of kennisen. Daarnaast kunt u met deze digitale afbeeldingen een prachtig nieuw (digitaal)fotoboek maken.

Fotoscanning.nl biedt u een eenvoudige oplossing om weer te kunnen genieten van deze waardevolle momenten. Wij zijn gespecialiseerd in het digitaliseren van foto’s en (ansicht)kaarten en zijn u graag van dienst.

Het enige wat u hoeft te doen is uw materiaal bij één van onze vestigingen in te leveren of daar naar toe op te sturen. Wij doen de rest!

Professioneel scannen

Uiteraard is de wijze waarop wij uw foto’s en (ansicht)kaarten digitaliseren voor u van groot belang.

Voor het scannen van foto’s gebruiken wij professionele Kodak & Epson scanners. Stuk voor stuk zeer hoogwaardige scanners voor een optimaal digitaal resultaat.

Voor uw dierbare herinneringen is wat ons betreft alleen de beste apparatuur goed genoeg!

Het kan voorkomen dat foto’s en (ansicht)kaarten (licht) beschadigd worden aangeleverd. Tijdens het scan proces kunnen wij, enkel voor kleuren foto’s en kaarten, Digital Ice techniek toepassen waardoor eventuele krassen, stof, etc. geminimaliseerd worden.

Het scannen van uw foto’s en (ansicht)kaarten vindt uiteraard met de grootst mogelijke zorg plaats.

Kwaliteit en prijs

Naast een hoogstaande kwaliteit kunnen wij u zeer scherpe prijzen aanbieden. Bij het plaatsen van een bestelling overleggen wij heldere tarieven en maken wij duidelijke afspraken. Bij ons geen verassingen achteraf!

Standaard digitaliseren wij uw foto’s en (ansicht)kaarten als JPG naar een USB-stick of (aangeleverde) HDD. Uiteraard is het ook mogelijk om digitale bestanden op een DVD geleverd te krijgen.

Waarom Fotoscanning.nl?

  • Veel ervaring en expertise op het gebied van foto scanning;
  • Hoogstaande kwaliteit voor een zeer scherpe prijs;
  • Heldere communicatie en geen verassingen achteraf;
  • Flexibel, betrouwbaar en snel.

Welke formaten kunnen wij voor u allemaal digitaliseren?

De tarieven zoals opgenomen in ons prijsoverzicht gelden voor foto’s of (ansicht)kaarten met een minimale afmeting van 5 x 6,5cm en een maximale afmeting van 20 x 30cm.

Tevens kunnen wij uw foto’s en (ansicht)kaarten dubbelzijdig scannen in een zeer hoge kwaliteit. Dit heeft echter wel meerkosten tot gevolg (2x de scan prijs).

Mocht u een ander formaat foto of (ansicht)kaart bezitten, neem dan a.u.b. even contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.